10 εκπληκτικοί λόγοι για να μάθεις μία ξένη γλώσσα

Image Description

Admin

1/12/2018

10Εντυπωσίασε τους ανθρώπους γύρω σου

Μπορείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε ένα φανταχτερό εστιατόριο καθώς παραγγέλνεις πιάτα όπως Boeuf Bourguignon χρησιμοποιώντας σωστή προφορά, είτε μιλώντας με τους ντόπιους στη μητρική τους γλώσσα, πράγμα βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει περισσότερους από λίγους ανθρώπους γύρω σου. Το πιθανότερο είναι να λάβεις πολλές φιλοφρονήσεις για αυτή τη μοναδική σου ικανότητα.
Φυσικά, ο εντυπωσιασμός των ανθρώπων γύρω σου δεν πρέπει να είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέγεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα (καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων το κίνητρο αυτό είναι πιθανό να παραγκωνιστεί πριν φτάσεις σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο ευχέρειας), αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα ωραίο παρακλάδι της όλης διαδικασίας.
9Απέκτησε αυτοπεποίθηση

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια απίστευτα ικανοποιητική εμπειρία αλλά και ένας λόγος για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Θα σε βοηθήσει να υπερνικήσεις τυχόν φόβους και αμφιβολίες, να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου, να συναντήσεις νέους ανθρώπους και ίσως να ταξιδέψεις σε μέρη που ποτέ δεν θα τολμούσες να επισκεφθείς πιο πριν. Επιπλέον, η θετική κριτική αλλά και η ενθάρρυνση που μπορεί να λαμβάνεις από τους γηγενείς ομιλητές θα αποτελεί πάντα κίνητρο για την εξέλιξή σου.
8Βελτιώσε τις δεξιότητές σου στη λήψη αποφάσεων

Εκείνοι που μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες είναι πιο σίγουροι με τις επιλογές τους, αφού το σκέφτονται και στη δεύτερη γλώσσα και βλέπουν εάν τα αρχικά συμπεράσματά τους εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπα. Αυτό σημαίνει ότι εάν μαθαίνετε μια δεύτερη γλώσσα, αυτό μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά σας να κάνετε σοφότερες οικονομικές επιλογές, για παράδειγμα. Ποιος θα το φανταζόταν κάτι τέτοιο;
7Σε κάνει πιο έξυπνο και καλύτερο μαθητή

Η Ellen Bialystok,ψυχολόγος του York University στο Τορόντο, διαπίστωσε ότι οι σπουδαστές που μαθαίνουν ξένες γλώσσες τείνουν να παίρνουν καλύτερη βαθμολογία σε τεστ από άλλους που μιλούν μία γλώσσα, ιδίως στα μαθηματικά, την ανάγνωση, τη γραμματική και το λεξιλόγιο.
Επιπλέον, μια μελέτη που διεξήχθη παράλληλα από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου έδειξε ότι η εκμάθηση άλλων γλωσσών άλλαξε τη φαιά ουσία - την περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις πληροφορίες – όπως με τον ίδιο τρόπο η άσκηση αλλάζει τους μύες του σώματος μας.
6Άλλαξε τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες

Τα ταξίδια δεν είναι μόνο για να τραβήξεις όμορφες φωτογραφίες για το Facebook ή το Instagram ή να περάσεις μια εβδομάδα σε ένα θέρετρο 5 αστέρων. Τα ταξίδια σε άλλες χώρες είναι από μόνα τους μια μαγευτική εμπειρία η οποία μπορεί να γίνει αξέχαστη αν γνωρίζεις τη γλώσσα του τόπου που επισκέπτεσαι.. Όχι μόνο θα οδηγήσει σε ζεστά χαμόγελα αλλά μπορεί να σου προσφέρει ευκαιρίες που δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσαν να σου συμβούν. Το καλύτερο από όλα, θα εμπλουτίσει τη ζωή σου προσφέροντάς σου μια βαθύτερη κατανόηση του πολιτισμού και της ιστορίας των ανθρώπων που θα συναντήσεις.
5Έχεις περισσότερες πιθανότητες επαγγελματικής ανέλιξης

Στη σημερινή αγορά εργασίας ένας πολύγλωσσος εργαζόμενος είναι ένα αναντικατάστατο πολυεργαλείο. Η γνώση ξένων γλωσσών αποδεικνύει στον εργοδότη σου ότι έχεις περισσότερα προσόντα, ότι μπορείς να μάθεις εύκολα, ότι έχεις ποικίλα ενδιαφέροντα, ότι είσαι εν γένει ένας ανοιχτόμυαλος και πολυπράγμων άνθρωπος. Ζούμε σε έναν όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένο κόσμο και οι εταιρείες συνεχώς επεκτείνονται στο εξωτερικό και ασχολούνται με πελάτες από όλο τον κόσμο. Μεταξύ δύο υποψηφίων με το ίδιο σύνολο δεξιοτήτων και εμπειρίας, το άτομο που είναι δίγλωσσο είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο πιθανό να πάρει τη δουλειά.
4Μπορείς να σπουδάσεις και να εργαστείς στο εξωτερικό

Εάν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι κάποια αλλαγή και ψάχνεις για κάποιο ενθουσιασμό και περιπέτεια στη ζωή σου, μια ξένη γλώσσα μπορεί να είναι ακριβώς η πόρτα που περιμένει να ανοίξεις. Γιατί να μην φύγετε για μερικά χρόνια και να σπουδάσετε στην Ανατολική Ασία; Ή ίσως βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας στη Γερμανία; Ό, τι κι αν θέλετε, γνωρίζοντας μια δεύτερη γλώσσα θα συρρικνώσει ξαφνικά τον κόσμο και θα σας φέρει ευκαιρίες μιας ζωής. 
Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να σπουδάσουν ή να εξειδικευτούν στο εξωτερικό για μια σειρά από λόγους. Οι πόρτες των πανεπιστημίων είναι ανοιχτές σε όποοιν γνωρίζει καλά μια ξένη γλώσσα. Αλλά και οι εργοδότες δε διστάζουν να προσλάβουν ανθρώπους που γνωρίζουν τη γλώσσα των συνεργατών τους καθώς η επικοινωνία είναι πιο άμεση και πιο φιλική.
3Γίνε πιο ανοιχτόμυαλος

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η κατανόησης μιας εντελώς νέας κουλτούρας είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να γίνεις ανοιχτόμυαλος, κατανοητός άνθρωπος, πράγμα ανεκτίμητο. Μόλις καταλάβεις ότι όλοι είμαστε πολιτιστικά όντα, προϊόντα του δικού μας περιβάλλοντος αναγνωρίζοντας τον ίδιο σου τον πολιτισμό και τα έθιμα, τότε θα είσαι έτοιμος να καταλάβεις και όλους τους άλλους λαούς με ευνοϊκότερο τρόπο. Βλέποντας τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία και κατανοώντας από πού προέρχεσαι εσύ ο ίδιος αλλά και όλοι οι άλλοι, είναι μια φανταστική εμπειρία, που σου ανοίγει τα μάτια.
2Ανακάλυψε μια νέα κουλτούρα

Μουσική, ταινίες, φαγητό, λογοτεχνία, ποίηση, θέατρο, καλές τέχνες: η λίστα όλων των πραγμάτων που ο πολιτισμός φέρνει στη ζωή μας είναι ατελείωτη. Μπορεί να έχεις ακούσει ότι η γλώσσα και ο πολιτισμός είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μπορείς να μάθεις πολλά για έναν πολιτισμό, αλλά δεν μπορείς να τον αισθανθείς πλήρως χωρίς να ενδωματωθείς ο ίδιος και αυτό ξεκινά με τη γλώσσα.
11. Γνώρισε νέους ανθρώπους και κάνε νέους φίλους και φίλες απ' όλο τον κόσμο

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας σου επιτρέπει να συνομιλείς με άλλους ανθρώπους αλλά και να τους αποδέχεσαι πιο εύκολα. Πιθανόν να γνωρίσεις νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους και να αναπτύξεις δια βίου φιλίες (ή, ποιος ξέρει, ακόμα και την αγάπη της ζωής σου!) Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την αξία μιας φιλίας;

Για μας

Εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών ΣΠΙΤΙΚΟ με έδρα τα Καλύβια, Σκύδρας στο Νομό Πέλλας. Παράγουμε ζυμαρικά εξαιρετικής ποιότητας με βάση υλικά αγνά. Φρέσκο παστεριωμένο γάλα αγελάδας, αυγά ημέρας, άλευρα και σιμιγδάλια πρώτης ποιότητας χωρίς προσθήκες συντηρητικών και βελτιωτικών εμφάνισης.

Παράδοση

Καλέστε μας

ΤΟΝΑΡΕΖΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
ΚΑΛΥΒΙΑ ΣΚΥΔΡΑ,58500
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΤΟΝΑΡΕΖΟΣ ΘΩΜΑΣ
Email: spitiko2000@yahoo.gr