Τραχανάς

Παραδοσιακά ζυμαρικά
Με τη συνταγή των προγόνων μας και αγνά υλικά!

 

Άριστα ζυμαρικό βασισμένα στην παραδοσιακή συνταγή των προγόνων μας, φτιαγμένα με αγνά υλικά του τόπου μας, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Τραχανάς Γλυκός

Ο γλυκός τραχανάς παρασκευάζεται με φρέσκο αγελαδινό γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι πρώτης ποιότητας. Είναι ψιλός και αποτελεί κατάλληλο και ιδανικό γεύμα για παιδιά και όχι μόνο. Τρώγεται παραδοσιακά ως σούπα με τριμμένη ή τηγανισμένη φέτα τους κρύους μήνες του χειμώνα. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν γαρνιτούρα συνοδεύοντας κοτόπουλο χωριάτικο η κόκορα, μοσχάρι με τραχανά και λεμονάκι.

Συστατικά:Αλεύρι ,σιμιγδάλι σκληρού τύπου, φρέσκο γάλα, αλάτι.
Βάρος καθαρο:500 γρ
Χρόνος βρασμού : 7 λεπτά

Τραχανάς Ξινός

Ο ξινός τραχανάς παράγεται από ελαφρώς ξινισμένο γιαούρτι. Έχει σημαντική διατροφική αξία γιατί είναι πλούσιος σε πρεβιοτικά. Μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα με πουλερικά ή κόκκινο κρέας, αλλά μπορεί να μαγειρευτεί και ως μία απολαυστική παραδοσιακή σούπα!

Συστατικά:Αλεύρι σκληρού τύπου, γιαούρτι, αλάτι .
Βάρος καθαρο:500 γρ
Χρόνος βρασμού : 7 λεπτά

Τραχανάς Λαχανικών

Ο τραχανάς λαχανικών παρασκευάζεται από βρασμένα πολτοποιημένα λαχανικά (ντομάτα, καρότο, πιπεριά Φλωρίνης, κολοκύθι, ρεβύθι). Αποτελεί ιδανική διατροφή ιδιαίτερα για παιδιά που δυσκολεύονται να καταναλώσουν λαχανικά. Με τον τραχανά λαχανικών μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες τραχανόσουπες, αλλά μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά και μοσχάρι ή κοτόπουλο.

Συστατικά:Αλεύρι ,σιμιγδάλι σκληρού τύπου, αυγά, αλάτι, κολοκύθα, καρότο, ντομάτα, ρεβύθια, πιπεριά Φλωρίνης αλάτι.
Βάρος καθαρο:500 γρ
Χρόνος βρασμού : 7 λεπτά

Τραχανάς Πολίτικος

Ο Πολίτικος τραχανάς παρασκευάζεται από αλεύρι και σιμιγδάλι σκληρού σίτου πρώτης ποιότητας. Γεύση και άρωμα ανατολής χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο τραχανά. Η γεύση εμπλουτίζεται με αφυδατωμένη ντομάτα καρότο πράσινη και κόκκινη πιπεριά σχοινόπρασο και αλάτι. Ο επιλεγμένος συνδυασμός λαχανικών τον καθιστούν εξαιρετική επιλογή για φαγητά με κρέας στην κατσαρόλα ιδιαίτερα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Συστατικά:Αλεύρι και σιμιγδάλι σκληρού σίτου. Αφυδατωμένα: ντομάτα, καρότο, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, σχοινόπρασο, αλάτι.
Βάρος καθαρο:500 γρ
Χρόνος βρασμού : 7 λεπτά

Τραχανάς σταρένιος

Ο Σταρένιος τραχανάς παρασκευάζεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα με άλευρα και σιμιγδάλι πρώτης ποιότητας. Είναι ψιλός και αποτελεί κατάλληλο και ιδανικό γεύμα για παιδιά και όχι μόνο. Τρώγεται παραδοσιακά ως σούπα με τριμμένη ή τηγανισμένη φέτα τους κρύους μήνες του χειμώνα. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν γαρνιτούρα συνοδεύοντας κοτόπουλο χωριάτικο η κόκορα, μοσχάρι με τραχανά και λεμονάκι

Συστατικά:Σκληρό αλεύρι ,γάλα, αυγά, αλάτι.
Βάρος καθαρο:500 γρ
Χρόνος βρασμού : 7 λεπτά


Για μας

Εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών ΣΠΙΤΙΚΟ με έδρα τα Καλύβια, Σκύδρας στο Νομό Πέλλας. Παράγουμε ζυμαρικά εξαιρετικής ποιότητας με βάση υλικά αγνά. Φρέσκο παστεριωμένο γάλα αγελάδας, αυγά ημέρας, άλευρα και σιμιγδάλια πρώτης ποιότητας χωρίς προσθήκες συντηρητικών και βελτιωτικών εμφάνισης.

Παράδοση

Καλέστε μας

ΤΟΝΑΡΕΖΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
ΚΑΛΥΒΙΑ ΣΚΥΔΡΑ,58500
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΤΟΝΑΡΕΖΟΣ ΘΩΜΑΣ
Email: spitiko2000@yahoo.gr